製造・販売

歴史ある島原城下。
清らかな湧水を使用したこだわり麺。

そうめんの歴史は康永2年(1343年)7月7日。日本最古の麺です。島原伝統手法の手延製法で作る素麺やうどんは、こしが強く弾力がある麺です。その手延べ製法で作る、中華麺は研究を重ね作り出した「日本初」の手延べ中華乾麺で他にはない独自製法の麺です。さらに、天然かん水を使い、中華麺本来の美味しさを引き出しました。麺類に合わせて調合したスープ・だしも独自製法で食味風味のバランスと調和を作り出し美味しさを追求しました。

Made in the historical castle town of Shimabara. Pure spring water for Premium Noodles.

Somen noodles have been made since July 7, 1343. This makes them the oldest noodles in Japan.Somen and Udon noodles made using the traditional hand-pulled methods of Shimabara have a firm body and resilience. We researched how to make Chinese noodles using our hand-pulled production techniques todevelop unique proprietary manufacturing methods for making our hand-pulled Chinese dried noodles, a first in Japan. We also used natural brine water to draw out the true flavors of the Chinese noodles. Along with our noodles, we developed soups and stock also prepared using proprietary methods in order to harmonize their flavors in blance with the noodles.


島原雲仙岳の湧水と
徹底的にこだわった「食材」

水:雲仙山麓から湧き出る良質の伏流水を利用
小麦粉:素材が持つ本来の味を引き出すため、一等粉を独自製法で配合ブレンドしています。
塩水:ミネラルをたっぷり含む長崎県五島灘の塩(純国産海水にがり塩)を雲仙山麓より湧き出る伏流水で仕込んでいます。
だし:鹿児島県枕崎産のかつお節を使用しています。また、北海道利尻産の熟成昆布を使用しています。

We bring together the spring waters of Mt. Unzen in Shimabara with carefully-selected ingredients.

Water: We use the pure groundwater welling up from the foothills of Mt. Unzen.
Wheat flour: We have blended the best flours together using proprietary methods to bring out their true flavors.
Saltwater: We mix sea salt rich in mnerals (pure domestic seawater salt) from the Goto Sea of Nagasaki with groundwater drawn from spring at the foothills of Mt. Unzen.
Soup Stock: We use bonito flakes produced in Makurazaki, Kagoshima. We also use matured konbu seaweed produced in Rishiri, Hokkaido.


商品紹介


地場の魅力を食で発信
日本そして世界へ。

Sharing regional appeal through food from Japan to the world.

代表 林田 典子 (President, Noriko Hayashida)

環境に恵まれた地域、海と山に囲まれた火山都市「島原」。自然に囲まれ、良質の湧水が町中から湧き出て鯉が泳ぐ街としても有名な地域です。また、農業・水産業・畜産業が盛んな地区です。
その良質の地域産物を販売いたしております。

Shimabara is a city blassed with a natural environment surrounded by volcanic mountains and the sea. These natural environs have made it famous for its spring water, which wells up throughout the town as carp swim through its canals. The region is also a major source of agricultural, seafood, and livestock produce.
We are providing this excellent local produce to our customers.